1 » Polityka prywatności2

Polityka prywatności


Polityka prywatności w sklepie internetowym www.ekonomik.biz.pl


§ 1. Postanowienia ogólne

  1. Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych obowiązujące w sklepie internetowym, działającym pod adresem www.ekonomik.biz.pl, prowadzonym przez Wydawnictwo Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz, z siedzibą w Warszawie przy ul. Zwierzynieckiej 7 m. 1, wpis do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 521-104-39-48, REGON 14218629.
  2. Wydawnictwo Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz dokłada wszelkich starań, aby przetwarzane przez nas dane osobowe były bezpieczne.
  3. Zastosowaliśmy środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę danych osobowych zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych.
  4. Podanie danych osobowych przez osobę, której dane dotyczą, jest dobrowolne, jednak w przypadku zamówienia towarów, jak również rejestracji w sklepie internetowym podanie danych jest niezbędne do realizacji umowy/zamówienia.
  5. Podanie danych osobowych do celów marketingowych jest dobrowolne.

§ 2. Administrator danych osobowych i jego dane kontaktowe

  1. Administratorem danych osobowych jest Wydawnictwo Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz (wpis do CEIDG, NIP 521-104-39-48).
  2. Z administratorem danych osobowych mogą Państwo skontaktować się w następujący sposób:
  • za pomocą formularza kontaktowego na stronie www.ekonomik.biz.pl;
  • e-mailem na adres: biuro@ekonomik.biz.pl;
  • telefonicznie pod numer: 22 840-19-25;
  • faksem pod numer: 22 840-19-25;
  • listownie na adres: Wydawnictwo Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz, ul. Zwierzyniecka 7 m. 1, 00-719 Warszawa.

§ 3. Cele, podstawy prawne, źródła i zakres przetwarzania danych osobowych

  1. Wydawnictwo Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz przetwarza dane osobowe w następujących celach:
  • zawarcia i wykonania umowy (np. w związku z realizacją zamówienia) – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność ich przetwarzania do zawarcia i wykonywania umowy;
  • rozpatrywania zgłoszonych reklamacji – podstawą prawną przetwarzania danych jest obowiązek wynikający z przepisu prawa;
  • marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność ich przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora;
  • udzielenia odpowiedzi na kierowane do nas zapytania – podstawą prawną przetwarzania danych jest uzasadniony prawnie interes administratora;
  • dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność ich przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora.
  1. Dane osobowe gromadzone w celu zawarcia i wykonania umowy, rozpatrywania zgłoszonych reklamacji oraz dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową obejmują imię i nazwisko (nazwę firmy), adres e-mail, adres do faktury i ewentualnie inny adres do wysyłki, NIP (w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą), numer telefonu. Dane te pochodzą z formularzy wypełnianych przez Państwa w trakcie składania zamówienia lub w trakcie rejestracji w naszym sklepie internetowym.
  2. Dane osobowe gromadzone w celu marketingu bezpośredniego obejmują imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, informacje o nauczanych przedmiotach oraz o nazwie, adresie i adresie e-mail szkoły, w której Państwo pracują. Dane te pochodzą z wypełnionych przez Państwa dobrowolnie i przesłanych do nas formularzy oraz z ogólnodostępnych źródeł informacji (np. ze stron internetowych szkół).
  3. Dane osobowe gromadzone w celu udzielenia odpowiedzi na kierowane do nas zapytania obejmują imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu i adres do korespondencji. Dane te pochodzą z przysłanych e-maili i zapytań za pośrednictwem strony internetowej, odebranych telefonów oraz korespondencji przysłanej tradycyjną pocztą.
  4. Od osób korzystających ze sklepu internetowego Wydawnictwa Ekonomik – Jacek Musiałkiewicz www.ekonomik.biz.pl pozyskujemy ponadto dane poprzez:
  • zbieranie informacji o parametrach połączenia (adres IP);
  • zapisywanie w urządzeniach końcowych użytkowników plików "cookies" (szczegóły działania tych plików w naszym sklepie są opisane na stronie Polityka cookies).
  1. Administrator danych nie przetwarza danych osobowych zaliczanych do szczególnych kategorii danych osobowych.

§ 4. Odbiorcy danych

  1. Dostęp do danych osobowych mogą mieć upoważnieni pracownicy administratora danych, zobowiązani do przestrzegania zasad opisanych w tym dokumencie, którzy zostali przeszkoleni w zakresie ochrony danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania.
  2. W zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania zleconych usług dostęp do danych osobowych mogą mieć usługodawcy, którym w drodze umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych na potrzeby realizacji usług świadczonych dla administratora danych, w szczególności podmioty takie jak: Poczta Polska SA, firmy kurierskie, firmy telekomunikacyjne, dostawcy usług IT, biura rachunkowe, firmy windykacyjne, dostawcy usług płatniczych i bankowych, firmy realizujące usługi mailingowe, kancelarie prawne oraz ich upoważnieni pracownicy.
  3. Żadnemu innemu podmiotowi nie przekażemy Państwa danych osobowych w celu ich wykorzystania przez ten podmiot dla swoich celów marketingowych.
  4. Nie przekazujemy danych do odbiorców w innych państwach.
  5. Dane osobowe mogą być udostępnione podmiotom uprawnionym do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa (np. sądom lub organom ścigania), ale tylko wtedy, gdy wystąpią one z żądaniem znajdującym uzasadnienie w obowiązujących przepisach prawnych.

§ 5. Okres przetwarzania danych

  1. Dane osobowe gromadzone w celu zawarcia i wykonania umowy, rozpatrywania zgłoszonych reklamacji oraz dochodzenia roszczeń związanych z zawartą umową będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy/zamówienia lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa.
  2. Dane osobowe gromadzone w celu marketingu bezpośredniego oraz udzielenia odpowiedzi na kierowane do nas zapytania będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody lub do czasu wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. Zgodę na przetwarzanie danych osobowych można cofnąć, wysyłając do nas informację w tej sprawie. Można ją przesłać w dowolny sposób wymieniony w § 2 tego regulaminu.

§ 6. Uprawnienia osób, których dane przetwarzamy

  1. Osoby, których dane osobowe przetwarzamy, mają prawo dostępu do swoich danych oraz prawo żądania ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania.
  2. W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Państwa danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Państwu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. W szczególności przysługuje Państwu prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego.
  3. W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania danych osobowych była dobrowolna zgoda, mają Państwo prawo wycofania zgody. Wycofanie zgody nie ma jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, które realizowaliśmy na podstawie zgody, zanim została wycofana.
  4. W przypadku, kiedy Państwa dane osobowe są przetwarzane w celu zawarcia i wykonywania umowy/zamówienia lub na podstawie udzielonej nam zgody, mają Państwo prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od nas danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
  5. Osoby, których dane przetwarzamy, mają prawo żądania ograniczenia przetwarzania swoich danych.
  6. Osoby, których dane przetwarzamy, mają prawo żądania usunięcia danych (tzw. „prawo do bycia zapomnianym”). W tym przypadku zrealizujemy Państwa prawo tylko w sytuacji, jeśli nie będziemy zobligowani przepisami prawa do dalszego przetwarzania danych.
  7. Osoby, których dane przetwarzamy, mają prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Aby skorzystać z powyższych praw, prosimy o kontakt z nami w dowolny sposób wymienione w § 2 tego dokumentu).
  9. Państwa żądanie dotyczące ww. praw zostanie zrealizowane niezwłocznie po jego otrzymaniu, jednak nie później niż w terminie 14 dni.

§ 7. Postanowienia końcowe

  1. Przedstawiona w tym dokumencie polityka prywatności obowiązuje od 25 maja 2018 r. do czasu jej zmiany.
  2. Wszelkie zmiany w polityce prywatności będą zamieszczane na stronie internetowej www.ekonomik.biz.pl.

Polityka prywatności w formacie PDF

 


Przejdź do strony głównej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kontakt

  • Wydawnictwo Ekonomik - Jacek Musiałkiewicz
    ul. Zwierzyniecka 7 m. 1
    00-719 Warszawa
  • E-mail:biuro@ekonomik.biz.pl
  • Telefon22 840-19-25
    22 851-70-31
  • Fax22 840-19-25

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a będziemy Cię powiadamiać o nowych książkach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych.
Wyrażam zgodę na przesyłanie na podany adres e-mail informacji handlowych drogą elektroniczną i przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych.

 

Systemy płatności

  • PayU

Bezpieczne zakupy

  • Home SSL